SEÇİM GÜVELİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

SEÇİM GÜVELİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

Gündem Yayın: 28 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 28.03.2024 17:46:00
Editör - Mustafa Çetinkaya
Okuma Süresi: 4 dk.
187 okunma
Takip EtGoogle News

SEÇİM GÜVELİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri dolayısıyla Vali Aydın Baruş başkanlığında Isparta Valiliği’nde Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı. Toplantıya tüm ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, Toplantıda önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerin Isparta genelinde huzur ve güven içerisinde geçmesi için alınan tüm tedbirler yeniden gözden geçirildi.

Isparta il genelinde 330.236 seçmen 1.153 sandıkta oy kullanacak. Seçimler boyunca 2.028 polis ve jandarma görev yapacak.

Bu Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinin Isparta il genelinde huzur ve güven içerisinde geçmesi için alınan tedbirleri madde madde sıralayan Vali Baruş’un açıklaması şu şekilde oldu;

A)GENEL TEDBİRLER

1. Vali Yardımcımızın koordinesinde seçimle ilgili tüm gelişmeleri takip etmek üzere Seçim Koordinasyon Merkezi kurulmuştur.

2.Seçim bölgelerinde görevli kolluk kuvvetleri arasındaki irtibatı sağlamak üzere Emniyet ve Jandarma birimlerinde Kriz Merkezi oluşturulmuştur.

3.Seçimlerle ilgili ilimizde geçmiş yıllara ait olaylar ve ilimizle ilgili olası güncel risklere göz önüne alınarak İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgeleri esasıyla İl Seçim Güvenlik Planları hazırlanmıştır.

4.Seçim güvenliğine ilişkin il genelindeki planlanan tedbirleri teyit etmek ve ilave tedbirleri değerlendirmek üzere 29.12.2023 günü Valiliğimiz koordinesinde (1) toplantı yapılmıştır.

5.Isparta genelinde kritik öneme haiz tesisler ile hassas noktalara ilişkin güvenlik tedbirleri alınmıştır.

6.Isparta merkez ve ilçelerindeki seçim faaliyetleri bağlamında gerçekleşen miting ve ziyaretlere ilişkin her türlü tedbir titizlikle alınmış; etkinliklerde kayda değer bir olumsuzluk yaşanmamıştır.

7.İlimizdeki seçim irtibat büroları ve siyasi parti ofislerinin güvenliği için ekip ve bekçi devriyeleri görevlendirilmiştir.

8.Sosyal Medya Platformlarındaki seçim suçları ile provokatif paylaşımları takip etmek üzere Bilişim personeli görevlendirilmiştir.

9.Seçim için kolluk personeline, YSK kararları ve uygulamaya ilişkin mevzuata dair 1 sefer yüz yüze ve 1 sefer de dijital iletişim platformları üzerinden hizmet içi eğitim verilmiştir.

10.Kolluk personelinin izinleri seçim güvenliği ve işleyişte zafiyet oluşturmayacak şekilde planlanmıştır.

11.Sportif faaliyetlerde provakatif ve suiistimalin önlenmesi amacıyla İl Spor Güvenlik Kurulunca gerekli önlemler alınmıştır.

12.Isparta genelindeki 11 (PTS), 92 (KGYS) kamerası ve 3 (Mobil- PTS) ile sandık alanı ve çevresinde bulunan kameraların durumu aktif ve faal olduğu teyit edilmiştir.

13.Kamu kurum ve kuruluşlarının araçları seçimde kullanılmak üzere hazır duruma getirilmiştir.

14.Seçim günü alkollü içki satışı, içki sunulması ve içirilmesine dair mekan ve ticarethanelerin denetim ve kontrolü için planlama yapılmıştır.

15.Oy pusularının Seçim Kuruluna teslimi ve geri toplanması esnasındaki her aşamada görev yapacak refakatçı kolluk personeli planlanmıştır.

16.Seçim günü meteorolojik şartlara göre görevli personelin, sandık ve seçim pusulalarının ulaşımı için gerekli tedbirler alınmıştır.

17.Seçimlerde sayım ve dökümlerinin yapılacağı alanlara ilişkin güvenlik tedbirleri planlanmıştır.

18.Pazar günü Özel Halk Otobüslerinin 06:30-24:00 saatleri arasında devam etmesi planlanmıştır.

19.Her türlü toplumsal olay ihtimaline karşı il genelinde yeteri kadar kolluk kuvveti belirlenmiş ve takviyeleri de planlanmıştır. Isparta genelinde polis ve jandarma sorumluluk alanlarında toplam 248 ekip ve 2.028 kolluk personeli görevlendirilmiştir.

20.112 Acil Çağrı Merkezinde seçimle ilgili ihbarları titizlikle takip etmek ve ivedilikle değerlendirmek üzere gerekli planlama yapılmıştır.

                            </div>
                        </div>
                    </div>
                                                            <div class=

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.