ISPARTA’DA KAHVEHANELERDE ÇAY 10 TL LÜKS OLUYOR!

ISPARTA’DA KAHVEHANELERDE ÇAY 10 TL LÜKS OLUYOR!

Ekonomi Yayın: 14 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.02.2024 21:36:00
Editör - Mustafa Çetinkaya
Okuma Süresi: 2 dk.
502 okunma
Takip EtGoogle News

Isparta Kahveciler, Meşrubatçılar, Otelciler ve Hancılar Esnaf Odası Başkanı Ramazan Şişman, Isparta’da çay fiyatlarının güncellendiğini duyurdu. Şişman, yeni tarifeye göre çayın fiyatının 10 lira olduğunu belirtti. Ancak esnafın müşteri kaybı yaşamaması adına belirlenen tarifeye uymakta zorlandığını açıkladı. Şişman, esnafın çayı hala 5 liraya sattığını ifade etti.

Şişman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün kiralar arttı. Doğalgaz fiyatları arttı. Sigorta masrafları arttı. Bir esnafın 5 liradan sattığı 100 çay ile 500 lira kazanması mümkün. Ancak bu gelir sadece elemanın günlük yevmiyesini bile karşılamıyor. 200 çay satsa bin lira kazanır. Ancak bu gelir dahi, işçinin sigorta, günlük yemek ve çalışma ücretlerini karşılamaya yetmiyor. Yani esnaf zarar ediyor. Sadece Isparta’da değil, birçok yerde fiyatlar arttı. Ancak esnafımız müşteri kaybetmemek adına çaya zorunlu olarak zam yapamıyor” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.