GÜNLÜK YEVMİYE BELLİ OLDU

Kiraz İşçilerinin Günlük Yevmiyesi Belli Oldu Kiraz üretiminde gerek Türkiye gerekse Isparta için büyük öneme sahip olan Uluborlu ilçesinde önümüzdeki günlerde başlayacak olan kiraz hasadı için işçilerin yevmiye bedelleri de belli oldu

Gündem Yayın: 27 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 27.05.2024 22:50:00
Editör - Mustafa Çetinkaya
Okuma Süresi: 2 dk.
2185 okunma
Takip EtGoogle News

Kiraz üretiminde gerek Türkiye gerekse Isparta için büyük öneme sahip olan Uluborlu ilçesinde önümüzdeki günlerde başlayacak olan kiraz hasadı için işçilerin yevmiye bedelleri de belli oldu.

GÜNLÜK YEVMİYE BELLİ OLDU

Başta Uluborlu ilçesinde olmak üzere Isparta genelinde iki hafta sonra olgunlaşıp toplanmaya başlanacak olan kirazlar için üreticiler, en büyük sıkıntılarının tarım sektöründe çalışacak işçi bulamamak olduğunu belirtiyor. Köylerde genç bulunmadığı için daha çok yaşlıların çalıştığı bu bölgelerde kiraz üreticileri zamanla yarışıyor. Kiraz hasadında, çalışanların yevmiyeleri 800 TL ile 1000 TL arasında değişirken, iyi bir işçi günde 100 kilogram kiraz toplayabiliyor.

KİRAZ FİYATI BELİRLENDİ

Bu yıl sezonun yaklaşık iki hafta sonra başlayağı, ancak ürünlerin ve fiyatların çok iyi olduğunu belirten üretici Mehmet Sarıkan; “Erkenci kiraz hasadına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Normal kiraz sezonuna ise Haziran ayının ikinci haftası başları. Bu yıl ihracata giden kirazların fiyatı 150-200 TL arasında olmasını bekliyoruz. Ancak bu rakamlar sezonun ilerleyen günlerinde 80-100 TL’ye düşer. Biz kirazı 80-100 TL’ye satarsak bile yüzümüz güler. Mevsimsel etkilerden dolayı verim biraz düşük, bu yüzden fiyatlar yüksek” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.