21 Mayıs 2022 - Cumartesi

BENİ YALANLAYAN MİLLETVEKİLİ BEYEFENDİ BU YAZI SİZİN İÇİN

Yazar - CİHAN BAL
Okuma Süresi: 10 dk.
137 okunma
CİHAN BAL

CİHAN BAL

- 0532 741 85 93
Takip EtGoogle News
Gerçeklerin er yada geç gün yüzüne çıkması gibi özellikle size kötü gelen bir huyu var.
Eveeeeet.....
Tabiri caizse yine geldik bir zurnanın daha ZIRT dediği bir yere....
Çok uzağa değil sizleri 6 Şubat 2022 tarihinde kaleme aldığım ve 500 bin kişiden fazla okuyup ve yorumlarıyla bana hak verdikleri köşe yazıma götürmek istiyorum. Çok kısa hafızamızı tazelemek isterim.
Isparta'da yaşanan kar felaketini ve beraberinde getirdiği beceriksizlik sinsilesini ülkemizde duymayan kalmamıştır.
O tarihlerde ameliyatım için geldiğim memleketim Isparta'da yaşananlara bizzat şahit oldum, çok üzüldüm ve canım yanarak o köşe yazısını kaleme almıştım.
Aynı günün akşamında ise, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun Covid-19 olduğu haberini sizlerle paylaşmıştık. Yine aynı gün çok sağlam bir kaynaktan aldığım istihbarat ve yaptığım araştırmalar neticesinde yaşanan koordinasyonsuzluk ve beceriksizlik sinsilelerinin faturasının Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'na kesildiğini, kendisinin görevden alınarak yerine Osman Kaymak'ın vali vekili olarak getirildiğini, sayın Seymenoğlu'na nezaketsizlik olmasın diye Covid-19 tedavisi bittikten sonra resmi atamayı gerçekleştireceklerini haberleştirerek kaleme almıştım.
Yazı yayımladıktan çok kısa bir süre sonra, bölgesel ve ulusal medyada ilgi görmüş, akabinde ise önce bazı millet vekilleri beni YALANCILIKLA suçlamış sonrasında ise İçişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama ile "Rutin bir uygulamadır. Görev değişikliği söz konusu değildir." Denilmiştir.
Bende haliyle sordum kardeşim. Sayın Vali Covid-19 oldu ve hafif şekilde atlatırken Isparta Valiliği'nde makama vekalet edecek vali yardımcısı kalmamış gibi Ankara'dan birilerini göndermesini aklım ısrarla reddediyor demiştim.
Bu süreçte başta kendi meslektaşlarım dahil bazı bürokratlar, milletvekilleri "YALAN KARDEŞİM YALAN HABER" diye çığırtkanlık yapmıştı.
Aradan çok uzun zaman geçmedi....
Hepi topu 90 küsür gün....
 
Ben sizin asıl niyetinizin farkındayım. O tarihteki yazdığım yazı eğer karşılık bulmasaydı planlandığı gibi Ankara'dan görevlendirilen Osman Kaymak vekaleten baktığı makama Seymenoğlu'nun tedavi süreci sonrasında asaleten oturacaktı. Haberimizi Türkiye'de televizyonlar, haber siteleri ve gazeteler son dakika olarak verdiler.
Sonrasında geri adım atmak zorunda kaldınız. En güzel yapılan yalanlama teknikleri ile haberin kaynağını yani beni koca koca adamlar yalanladınız. Sonuç olarak o gün ne düşünüyorsam, bugün de düşüncelerimde bir değişiklik yok. MAKAMLARINIZIN ALTINDA EZİLDİNİZ.
O değilde en çok vekaleten atanan Osman Kaymak valimize kötülük ettim. Haberi yapmasaydım Isparta Valisi olarak halen görevine devam ediyor olacaktı. Kötü niyetli yapılan bir haber değildi. O zaman güvenilir kaynaklardan aldığımız istihbaratı doğruladık ve onurlu mesleğimizin bizlere gerektirdiği gibi davrandık. İstemeden de olsa hakkına girdik. Sayın Validen helallik istiyorum.
Bu yazıyı kaleme almadan kısa bir süre önce ise, Isparta Valisi sayın Ömer Seymenoğlu'nun görevinden alınarak Mülkiye Başmüfettişliğine atandığını, yerine ise Malatya Valisi Aydın Baruş'un atandığını öğrendim. Yeni Vali sayın Baruş'a hoşgeldiniz derken, sayın Seymenoğlu'na da memleketim Isparta'ya verdiği hizmetler için teşekkür ederim.
Kalın sağlıcakla....
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları