ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI KARTLARI AÇIKLAMASI

ÜCRETSİZ SEYAHAT HAKKI KARTLARI AÇIKLAMASI

Gündem Yayın: 02 Haziran 2024 - Pazar - Güncelleme: 02.06.2024 19:08:00
Editör - Mustafa Çetinkaya
Okuma Süresi: 2 dk.
412 okunma
Takip EtGoogle News

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından yapılan açıklamada, toplu taşımada kullanılan tüm “ücretsiz seyahat hakkı” kartlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

 

 

Özel sektör açısından toplu taşımanın sürdürülebilir olması için tasarruf tedbirleri kapsamında 4736 Sayılı Kanun revize edilerek istisnalar hariç toplu taşımada kullanılan tüm “ücretsiz seyahat hakkı” kartlarının kullanımı yeniden düzenlenmelidir.

▶️Engelli kartlarında engelli ve hasta ayrımı mutlaka yapılmalı, engel oranı artırılmalıdır.

▶️65 Yaş ücretsiz seyahat kartı kullanım yaşı yukarı çekilmelidir.

▶️Memur statüsündekilere verilen kartların sadece mesai saatleri içerisinde kullanılması sağlanmalıdır.

▶️Kartlar sosyal yardımlarda olduğu gibi kesinlikle gelir durumuna göre verilmeli ve ihtiyacı olmayana bu kartlar verilmemelidir.

▶️Verilen ücretsiz seyahat kartlarının biniş kotası uygulanarak kullanılması sağlanmalıdır.

▶️Hali hazırda bir günlük taşımayı karşılayan gelir destekleri artırılmalı ve her yıl belli kriterlere göre artış yapılmalıdır.

Maliyet artışları ve enflasyonist ortam nedeniyle çok zor durumda olan esnaflarımızın haklı talepleri karşılanarak adaletli uygulama sağlanmalıdır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.