SDÜ QS DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA YER ALDI

SDÜ QS DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA YER ALDI

Gündem Yayın: 06 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 06.06.2024 00:07:00
Editör - Mustafa Çetinkaya
Okuma Süresi: 45 sn.
237 okunma
Takip EtGoogle News

SDÜ QS DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA YER ALDI

Quacquarelli Symonds (QS) Dünya Üniversiteleri 2025 yılı sıralaması açıklandı. Süleyman Demirel Üniversitesi, dünya genelinde QS tarafından sıralanmaya hak kazanan 25 Türk üniversitesi arasında 15’inci sırada yer aldı.

Sıralamada, bin 500'den fazla üniversite, “Akademik İtibar”, “İşveren İtibarı”, “Akademisyen-Öğrenci Oranı”, “Akademisyen Başına Atıf Oranı”, “Uluslararası Akademisyen Oranı”, “Uluslararası Öğrenci Oranı”, “Uluslararası Araştırma İşbirliği”, “İstihdam Sonuçları” ve “Sürdürülebilirlik” olmak üzere 9 kategoride değerlendirildi.

Üniversitemiz, 2024 yılında olduğu gibi dünyada 1201-1400 aralığında yer alırken, ülkemizde ise 9 üniversite ile birlikte 15. sırada yer alarak önemli bir başarı elde etti. 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.